Îngrijorare tot mai mare pentru CE Oltenia

0
375

Renunțarea la energia pe bază de cărbune şi trecerea la noile tipuri de energie reprezintă nemulțumirea multor persoane din acest județ. Toți aduc critici dure guvernaților care nu au fost capabili să susțină această companie energetică, ceea ce poate duce la ”ștergerea” Gorjului de pe harta României.

Nici măcar o secundă nu s-au gândit la salariații CEO şi ai firmelor aparținătoare, la bieții oameni, la familiile acestora, la copiii care își așteaptă acasă părinții cu ochii în lacrimi.

Se observă destul de clar faptul că se doreşte cu nerăbdare ca energia pe cărbune să fie înlocuită cu energia pe gaze.  Minerii merită să beneficieze de o tranziție justă în cadrul eforturilor de decarbonare a sectorului energetic.

Este deosebit de important să se găsească soluții prin care să sprijine valorificarea resursei umane din acest domeniu, iar acest lucru este posibil inclusiv prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Totodată, este nevoie de acțiuni concrete pentru susținerea celor aflați aproape de vârsta pensionării.

Un astfel de exemplu este și programul ”pension bridging”, prin care trebuie să se asigure plata contribuțiilor sociale în cazul pensionărilor din acest domeniu, cum este și în cazul CEO.

„Acolo unde există voință și preocupare se pot găsi soluții, pentru oameni, pentru  Sistemul Energetic Național” (Laurențiu Manolache)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here