Intră în greva foamei. Zeci de mineri vor pleca la București

0
263

Mai mulți minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au anunțat că vor intra în greva foamei, începând de luni dimineața. Manifestarea va avea loc în fața Guvernului României.

Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că oamenii s-au săturat, iar proiectul privind reducerea vârstei de pensionare întârzie să fie aprobat. Zeci de mineri și-au dat consințământul că vor participa la acest protest.

”Am încercat să avem un dialog cu oamenii politici de aici, le-am trimis și mesaje, le-au văzut, dar nu mi-au răspuns la niciunul. Din 12 grupuri au mai rămas 2 care trebuie să primească avize anuale. Suntem într-un mare pericol, noi și compania. Acel proiect de lege întârzie să fie aprobat. Astfel, ne-am hotărât să mergem la București, iar luni de dimineață vom merge la Guvernul României pentru a protesta. Sunt 20 de oameni care au zis că vor merge acolo și vom intra în greva foamei. Se pare că nu îi interesează de noi. Am anunțat și Prefectura Gorj, am făcut adrese. Cerem aprobarea proiectului și măriri salariale. Cred ca va fi sfârșitul acestei companii”, a spus Nicu Bunoaica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here