Iordache: Proiect pentru reducerea prețurilor carburanților, respins de Guvern

0
392

Senatorul de Gorj, Ion Iordache, a prezentat în parlament un proiect de lege care constă în reducerea prețurilor la carburanți de la prețul actual la 6 lei/litru. Din păcate, guvernul a dat raport de respingere, deși Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social au dat aviz pozitiv.

𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐜𝐚̆𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐛𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟖,𝟓 𝐥𝐞𝐢/𝐥𝐢𝐭𝐫𝐮 𝐥𝐚 𝟔 𝐥𝐞𝐢/𝐥𝐢𝐭𝐫𝐮

Împreună cu mai mulți colegi parlamentari am avut consultări cu instituții, societate civilă și antreprenori pentru a indentifica cea mai eficientă și rapidă soluție pentru scăderea prețului la carburanți.

Ca urmare a consultărilor, împreună cu ceilalți colegi parlamentari Forța Dreptei, am inițiat un proiect de lege prin care acciza la carburanți se diminuează cu 50% și tva-ul la combustibil scade de la 19% la 5% pentru o perioadă de 12 luni de la data adoptării legii.

🔸Din plenul Parlamentului am făcut apel la responsabilitatea colegilor senatori care adoptând această măsură ar fi îmbunătățit direct viața oamenilor care i-au votat.

𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐝𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝐬𝐜𝐚̆𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐛𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟖,𝟓 𝐥𝐚 𝟔 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐢𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐬𝐜𝐚̆𝐳𝐮𝐭 𝐫𝐚𝐩𝐢𝐝𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫!

‼️Să fie foarte clar! Votul împotriva acestui proiect de lege este un vot împotriva românilor care înfruntă singuri cea mai mare inflație din ultimii 30 de ani!”, a transmis Ion Iordache pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here