Irina Cojocaru: Mi-aș dori o campanie liniștită

0
349

Cetățenii unei localități din Gorj se pregătesc să iasă la vot pentru a-și alege primarul. Este vorba despre localnicii din Bumbești-Pițic. În spațiul public au apărut informații cum că ar putea exista o alianță între USR și PNL pentru a susține un singur candidat comun. Ba mai mult, au existat voci care spun că ar exista posibilitatea ca noul viceprimar să fie de la USR.

Candidatul Partidului Național Liberal, actualul viceprimar cu atribuții de primar, Irina Cojocaru, spune că este aproape imposibil să facă acest lucru, mai ales că viceprimarul este ales de către Consiliul Local. Primarul interimar mai afirmă faptul că este greu să formezi o majoritate în CL, iar varianta că ar fi promis postul de viceprimar este una exclusă.

”Pentru candidatura de primar era normal să ne susțină și dumnealor, existând un protocol la nivel central. La nivel local, am discutat cu colegul meu, dar nu mi-a făcut o promisiune certă. În presă s-a vehiculat că voi pune eu viceprimarul, dar niciun primar nu poate să promită acest lucru. Viceprimarul este ales de către Consiliul Local. La Bumbești-Pițic, Consiliul Local este format din 11 consilieri, fiind vorba despre 5 ai PSD, 4 ai PNL, 1 USR și 1 PMP. Este foarte greu să ai majoritatea în Consiliul Local pentru a putea promite postul de viceprimar. Eu am trecut prin acest lucru și este destul de greu. Nu aș putea să promit acest lucru, exclus. Încerc să mă țin de promisiuni și ca atare nu fac promisiuni pe care nu știu dacă pot să le îndeplinesc”, a spus Irina Cojocaru.

Irina Cojocarul se așteaptă să fie o campanie liniștită. În cazul în care va reuși să obțină postul de primar, Irina Cojocaru își dorește să atragă cât mai multe fonduri europene, tocmai pentru a dezvolta localitatea cât mai mult și să se ridice la standardele cele mai înalte: ” Mi-aș dori o campanie liniștită. Acum rămâne de văzut cum va fi această campanie. Trebuie să finalizăm proiectele începute. Existând proiecte nefinalizate, riscăm să nu mai primim fonduri de la Ministerul Dezvoltării sau fonduri europene. Vom continua ceea ce am început. Am și eu o serie de proiecte pe care le voi prezenta în campanie. Primordial este să atrag fonduri europene, dar și comunicarea între noi ca și colegi, tocmai pentru a rezolva problemele cetățenilor”, a mai declarat viceprimarul.

Alegerile la Bumbești-Pițic vor avea loc pe data de 20 iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here