Mai multe restaurante din Gorj, sancționate

0
156

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat o serie de controale la mai multe unități alimentare din județ, tocmai pentru a se asigura că sunt respectate normele sanitare aflate în vigoare. Astfel, în urma verificărilor au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 16.000 de lei.

Cea mai mare amendă a fost încasată de mai multe restaurante, dar și de un laborator de patiserie. Unul dintre restaurante se află în zona montană Rânca.

” Am aplicat o amendă de 1.200 de lei la un laborator de patiserie din Târgu Jiu, pentru manipularea necorespunzătoare, lipsa monitorizării condițiilor de microclimat și lipsa facilităților de igienizare a mâinilor personalului. De asemenea, alte amenzi trei a câte 1.200 de lei au mai fost aplicate la restaurante din Tismana și Târgu Jiu. La Rânca a mai aplicat o sancțiune de 1.200 de lei pentru depozitarea direct pe paviment a unor produse alimentare (risc de contaminare și depreciere)”, transmite DSV Gorj.

De sancțiuni nu au scăpat nici farmaciile veterinare: ”Au fost acordate 9 sancțiuni a câte 1000 de lei fiecare la nouă farmacii veterinare (Târgu-Jiu, Stoina, Turceni, Runcu), pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare”, mai transmite DSV Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here