Absolvenții din Gorj, chemați la sediul AJOFM

0
276

Absolvenții de liceu sunt informați cu privire la faptul că pot beneficia de servicii personalizate în vedere integrării pe piața forței de muncă. Este vorba despre promoția 2022, iar în termen de 60 de zile de la absolvire  sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţa AJOFM Gorj.

Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:

  • actul de identitate
  • actul de studii sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj până la data de 25.07.2022, inclusiv. Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here