Mâncare tradițională la poale de munte. Cel mai mare punct gastronomic din Gorj, deschis

0
612

Mâncare tradițională, costume populare și invitați de seamă. Așa a arătat deschidere punctului gastronomic din Novaci, județul Gorj. Mărioara Babu este cea care administrează acest punct gastronomic și dorește ca și iarna turiștii să se bucure de cele mai bune preparate, nu doar pe timpul verii la stâna de pe Transalpina.

”Este primul punct gastronomic în Gorj, la Novaci. Ne mândrim cu produsele noastre tradiționale. Toți turiștii care ne vor trece pragul vor mânca doar produse tradiționale din propria noastră gospodărie. Nu este complicat să îți faci un punct gastronomic. Am și la stână, acolo a funcționat, acum și aici. Sunt multe persoane care au venit să vadă și să fie alături de mine astăzi”, a spus Mărioara Babu.

La eveniment a fost prezent si Petre Daea, fostul Ministru al Agriculturii: ”Sufletul îmi este aproape de acest port și de această zonă. Oamenii de aici sunt minunați și înțeleg ceea ce înseamnă tradiții și obiceiuri. Ne aflăm aici și în demersul spre interes, numeri pașii pe care i-aui parcurs până aici. Sunt mereu acolo unde chemarea sufletului înseamnă chemarea mea”, a spus fostul ministru.

Daea s-a arătat interesat de tocanul de oaie: ”Mănânc tocan de oaie și după prăjituri. Și după cozonac, tocanul este cel mai bun produs”, a mai declarat acesta.

Din bucatele tradiționale a gustat și ambasadorul din Pakistan. Acesta s-a declarat uimit de ceea ce poate oferi Romania. În România sunt aproape 100 de puncte gastronomice, acolo unde se servește doar mâncare tradițională și produse atestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here