Medic din Târgu-Jiu, sancționat după un chef

0
1025

Un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost sancționat de către polițiști și asta după ce a organizat o petrecere. Evenimentul a fost ținut zilele trecute la una dintre pensiunile din localitatea gorjeană Stănești. Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că a cerut să se ia măsuri.  

Ramona Oprea, medic în cadrul UPU Târgu Jiu și-a sărbătorit ziua de naștere cu artiști de seamă, însă restricțiile impuse de noul val, interzic astfel de petreceri. La eveniment au participat mai multe cadre medicale de la UPU, iar prefectul spune că vor fi făcute controale. Ba mai mult, s-a depus și sesizare la IPJ Gorj.

”Cifrele cresc alarmant în județul Gorj. Suntem al 2,14 la mia de locuitori la nivel de județ. Târgu Jiul este foarte aproape de scenariul roșu. Fac din nou un apel ca oamenii să înțeleagă că ar trebui să facem o pauză în a mai face chefuri, petreceri sau întâlniri. Mai ales că unii sunt persoane publice și ar trebui să dea exemplu asupra modului în care să ne comportăm în această perioadă. Am avut o discuție cu Inspectoratul Județean de Poliție. Recurg la tot felul de metode, parcă suntem la grădiniță. Se cazează pentru a petrece. Chiar și servitul mesei este permis până la oare 22:00. Atât timp cât aduci lăutari, clar este vorba despre un chef. Avem informații că unele persoane nici nu sunt vaccinate. Ferească Dumnezeu să nu apară infectări pentru că apoi intrăm în sfera penalului, fiind vorba de zădărnicirea bolilor. Nu aș vrea să le spun ce urmează apoi”, a declarat Iacobescu.

Atât organizatorul, cât și patronul pensiunii au primit sancțiuni din partea polițiștilor gorjeni: ” „În seara zilei de 22/23 ianuarie, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au constatat faptul că este organizat un eveniment privat, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Stănești. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, față de organizatorul evenimentului, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, arata IPJ Gorj. De asemenea și administratorul societății, o femeie, de 47 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei, pentru că a permis să fie desfășurate activități specifice obiectului de activitate după orele 2200, încălcând astfel prevederile art. 65, alin. 1, lit. q din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 raportat la art. 9, pct. 6 din Anexa nr. 3 a H.G. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Acțiunile de acest gen vor continua, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind unul din obiectivele pentru această perioadă”, transmite IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here