Prefect: ”Facturile au venit și sunt mult mai mari, duble!”

0
168

Facturile uriașe din ultima perioadă au băgat în sperieți consumatorii casnici și nu numai. În prezent, și instituțiile publice se află în imposibilitatea de a plăti utilitățile. La Prefectura Gorj, prețul la energie s-a dublat, spune trimisul Guvernului În teritoriu, Marcel Iacobescu. Totuși, prefectul de Gorj spune că factura este una mai mică decât la Consiliului Județean pentru că a negociat cu furnizorul și a obținut un preț mai bun.

”Facturile au sosit, sunt mult mai mari, duble. Noi, la instituția prefectului avem un contract mai bun. Am discutat și cu cei de la CJ Gorj și pentru că suntem administratorii clădirii, vom face un singur contract de furnizarea a energiei. O să pice în sarcina noastră. Noi avem tariful mai bun și nu vor mai fi așa multe contracte de furnizare. Este o clădire, un singur administrator și încercăm să le preluăm noi pe toate”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

Consiliul Județean a încheiat un contract pe 3 luni, iar suma stabilită în contract este cu peste 1000 de lei mai mare față de cea negociată de Prefectură: ”Am avut o ofertă mult mai mare de anul trecut față de luna decembrie. Am încheiat un contract in primă fază pe trei luni, acesta este termenul acordat. Este cu prețul pe MW 1950 de lei, aproape 2000. Având în vedere că imobilul este în administrarea Prefecturii, să mergem pe contractul pe care MAI-ul l-a încheiat și o să ne plătim cota noastră care este stabilită de contuarele puse în clădire. Prețul negociat de cei de la MAI este mult mai mic, astfel trecem și noi pe tariful lor. Factura este acum mai mare cu peste 1000 de lei pe MWh”, declară Cosmin Popescu.

Încheierea contractului de furnizare a energiei electrice se va face pe Prefectura Gorj, însă fiecare instituție în parte este prevăzută cu contoare pentru a ști fiecare cât are de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here