Mihai Weber: „Lucrările abandonate la hidrocentralele din România vor fi RELUATE!”

0
120

Deputații au aprobat, astăzi, un proiect de lege care permite ca limitele ariilor naturale să fie modificate, pentru a putea finaliza hidrocentralele a căror construcţie a fost abandonată din cauza modificărilor legislative ulterioare privind delimitarea zonelor protejate.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, anunță că, prin acest proiect, se va permite finalizarea lucrărilor la amenajarea hidroenergetică Bumbești-Dumitra-Livezeni, de pe râul Jiu, începută în anul 2004 și finalizată în proporție de peste 90%.

“LUCRĂRILE  abandonate la hidrocentralele din România vor fi RELUATE!

Plenul Camerei Deputaților a APROBAT, astăzi, un proiect de lege extrem de IMPORTANT pentru SIGURANȚA ENERGETICĂ a României, inițiat de parlamentarii PSD, care va permite FINALIZAREA lucrărilor la hidrocentralele abandonate din România.

➡️Cele mai importante obiective sunt cele de pe răurile Jiu și Mureș, în care Statul Român a investit deja peste 300 de milioane de euro. Este vorba despre amenajarea hidroenergetică Bumbești-Dumitra-Livezeni, de pe râul Jiu, începută în anul 2004 și finalizată în proporție de peste 90% și proiectul hidroenergetic de la Răstolița, pe râul Mureș, început în 1989, finalizat, de asemenea, în procent de peste 90 %.

➡️În plină criză a energiei, când românii sunt asaltați de facturi uriașe, într-o situație geopolitică extrem de complicată, cu un război la granițele României, cred că este cazul să fim realiști, să ne reanalizăm prioritățile și să găsim soluții viabile pentru a crește producția de energie a României și pentru a diminua dependența de sursele de energie din exterior. Avem nevoie de alternative viabile, ușor de implementat și care să-și dovedească rapid beneficiile pentru cetățeni la criza energetică care macină Europa. Soluția votată azi  se încadrează exact în aceste cerințe”, a transmis deputatul Mihai Weber

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here