Sfârșit TRAGIC. Militar român, călcat de tanc. Anunț de la MApN și reacția premierului Ciucă

0
192

Un militar român a murit, vineri, în urma unui accident care a avut loc în poligonul Smârdan din județul Galați. Acesta avea  doar 35 de ani și era căsătorit. Ministerul Apărării Naționale a transmis că, militarul, plutonier în Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați, a decedat în timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă.

„Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă”, se arată într-un comunicat al MApN.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului.

„Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, a precizat MApN.

Acesta era angajat al MApN din anul 2008.

Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Galați, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis condoleanțe familiei militarului.

„Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus premierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here