Primar: „Este o problemă care trenează de mult timp!”

0
168

Problema câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Târgu Jiu pare să nu aibă o rezolvare. Astfel, autoritățile locale își doresc ca serviciul care se ocupă de gestionarea patrupedelor să fie preluat de asociații care să gestioneze cum trebuie situația.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune faptul că societatea Edilitara nu a reușit să gestioneze corespunzător problema câinilor fără stăpân și își pune speranța în asociațiile de profil sau în alți cetățeni care se ocupă cu îngrijirea animalelor. Edilul mai declară că zilele viitoare se va face un nou regulament în acest sens, afirmând că Edilitara trebuie să aibă un alt profil de activitate.

”Este o problemă care trenează de mai mult timp și pentru care nu am găsit o rezolvare. Am încercat mai multe variante de soluții, cel puțin de când sunt eu primar. Am constatat faptul că Edilitara nu poate face față acestei situații, din păcate. Astfel, am luat hotărârea ca în perioada următoare s scoatem la licitație gestionarea câinilor fără stăpân din Târgu Jiu. De asemenea, vom face un regulament pe care îl vom pune pe transparență publică, iar cetățenii sau asociațiile interesate, pot să vină cu anumite amendamente. Sperăm că vom găsi o asociație. Societatea Edilitara trebuie să aibă un alt profil de activitate”, a spus Marcel Romanescu.

De asemenea, nici costurile cu acest Serviciu nu sunt deloc mici. Pe raza orașului sunt mai mulți câini liberi, iar oamenii se arată dezamăgiți și speră ca Târgu Jiul să scape de aceste patrupede, mai ales că unele reprezintă un adevărat pericol pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here