Ministrul de Finanțe: Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023

0
453

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, dă asigurări că toate pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Nu se știe însă, deocamdată, cu ce procent.

Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023”, a spus ministrul de Finanţe.

Întrebat cu cât ar putea să crească, ministrul a precizat: ”Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an dar cu siguranţă o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus ministrul.

Totodată, autorităţile analizează dacă poate fi crescută peste pragul de 2.000 de lei valoarea neimpozabilă pentru pensiile din sistemul public.

„Sistemul public de pensii la acest moment nu este impozitat până la o valoare de 2.000 de lei, lucrurile aşa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei. În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a arătat ministrul de Finanţe în briefingul care a urmat şedinţei de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here