Minor din Târgu Jiu, amendat pentru că a desenat graffiti pe fațada unui bloc

0
285

Un minor, in vârsta de 17 ani din Targu Jiu, a fost amendat ieri, in jurul orei 22:30, de către polițiștii locali, după ce acesta a fost prins ca efectua desene tip graffiti pe fațada unui bloc situat pe Aleea Unirii.
Tânărul avea asupra lui tuburi de vopsea tip spray graffiti, markere și 17 capace pentru spray graffiti.

Acesta se afla în atenția polițiștilor locali, fiind cunoscut sub pseudonimul pe care îl folosea pentru inscripționări și a recunoscut că și-a desenat numele, cu graffiti, pe mai multe clădiri, ziduri, coșuri de gunoi, stâlpi, pe stațiile mijloacelor de transport în comun, etc.

“În conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, se sancționează contravențional cu amendă de la 100 la 500 lei.

Polițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri, mai multe construcții, indicatoare de circulație, mobilier urban, ziduri, stâlpi sau chiar picturi murale realizate în cadrul Festivalului de artă urbană Strad’Art.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă să fie trase la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate, iar în cazul în care faptele sunt săvârșite de minori, cheltuielile sunt suportate de către părinţii sau tutorii acestora”, a transmis Poliția Locala din Targu Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here