Pesta porcină dă bătăi de cap comercianților. De unde se pot cumpăra animalele

0
571

Situația se complică puțin anul acesta de Crăciun. Focarele de pestă porcină africană din județul Gorj pun mari probleme comercianților. Directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, Robert Spînu, spune că târgurile unde se vindeau suinele, anul acesta nu vor mai fi deschise.

Vestea bună este că acolo nu există restricții, cetățenii pot  să își cumpere de la vecin un porc pentru a-l sacrifica de Crăciun.

”Este mare probabilitatea să avem restricții din cauza pestei porcine africane care evoluează pe raza județului Gorj. În acest moment, în județ avem doar 6 focare active, dintre care 2 le vom stinge peste câteva zile. Dacă nu o să mai apară focare, ar fi foarte bine. Atunci am putea spune că avem un Crăciun fericit. Târgurile sunt închise peste tot. Doar acolo unde nu sunt restricții, cetățenii își pot cumpăra de la vecini un porc pentru a-l sacrifica de Crăciun”, a spus Robert Spînu, directorul DSV Gorj.

Directorul instituției a mai afirmat faptul că este foarte important să se facă analize la carnea ce urmează să o consumăm, mai ales atunci când vorbim despre trichineloză, o boală foarte gravă ce poate duce la decesul omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here