Munca fără forme legale des întâlnită în Gorj. Amenzi de 323.000 lei în doar patru zile

0
179

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au aplicat amenzi de aproximativ 323.000, în doar patru zile. Aceștia au efectuat 62 de controale în săptămâna 14-18 februarie.

Patru angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, precum și pentru folosirea în activitate a unei persoane cu depășirea duratei timpului de muncă stabilite in cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Sancțiunile aplicate pentru depistarea muncii nedeclarate au fost în valoare de 95.000 lei.

Doi dintre angajatorii sancționați își desfășurau activitatea în incinta celui mai mare spațiu comercial din Municipiul Târgu-Jiu, astfel, în urma acțiunii de control desfășurată de către inspectorii de muncă în data de 13.02.2022 au fost depistate 2 persoane prestând muncă nedeclarată.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 36.000 lei la nouă angajatori care nu respectau prevederile legale impuse de legislația muncii în vigoare.

Activitatea de control a inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, atât din domeniul relațiilor de muncă, cât și din domeniul securității și sănătății în muncă se va desfășura în continuare cu obiectivitate și profesionalism, indiferent de demersurile anumitor persoane care încearcă în mod ilegal să discrediteze personalul instituției și să prejudicieze imaginea acesteia.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va recurge la măsurile legale, atât de natură penală, cât și de natură civilă, împotriva tuturor persoanelor care încearcă, prin orice mijloace, să intimideze personalul din cadrul instituției și să aducă atingeri demnității acestuia”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here