Niculina Stoican s-a alăturat campaniei de sterilizare a animalelor

0
337

Ziua Mondială a Sterilizării a fost marcată și în municipiul Târgu Jiu printr-o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor organizată de asociația ”Pro Animals”.  La această acțiune s-a alăturat si îndrăgita cântăreață de muzică populară, Niculina Stoican, dar și reprezentanți ai Poliției Animalelor Gorj, angajați din cadrul Direcției de Gestionare a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Campania a avut ca scop conștientizarea oamenilor cu privire la microciparea, abandonarea și sterilizarea animalelor de companie și nu numai.

Artista a declarat că este iubitoare de animalele și este important ca oamenii să cunoască cât mai multe despre metoda de sterilizare.

”Oamenii care au animăluțe trebuie să știe că cel mai bine pentru ele este fie sterilizare, ca ele să-și poată continua viața în liniște, atât pentru stăpân, cât și pentru animăluțe. Sunt fericită că a fost înființată și Poliția Animalelor. Avem cui să ne adresăm, putem să mergem să depunem plângeri, tocmai pentru că avem legislație care ne permite acest lucru și care poate fi aplicată. Sunt în țară primării care au alocat bani din bugetul local pentru sterilizarea animalelor. Putem să facem și la Gorj, important este să vrem și să ne implicăm”, a spus Niculina Stoican.

Medicul veterinar din cadrul asociației spune că vor urma campanii de sterilizare în mai multe zone din județ, iar acest lucru se va face cu ajutorul unei ambulanțe mobile:

” Le mulțumim oameni care au venit la cabinet cu animalele. Le-au adus să fie sterilizate și înțeleg importanță acestei intervenții. Avem o ambulanță, o clinică mobilă cu care ne deplasăm în diferite zone din județul Gorj. Anul trecut a fost pentru prima dată când am mers și în alte județe. Vedem că oamenii sunt deschiși către astfel de intervenții”, a spus Patricia Paraschiv, medic veterinar.

Au fost împărțite aproximativ 500 de pliante în zona pietonală din Târgu Jiu, dar și în Piața Centrală. 

Din păcate, în întreaga lume, sunt milioane de animale care trăiesc pe străzi, din cauza abandonului şi a înmulţirii necontrolate. Multe dintre acestea ajung victime ale hingherilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here