Muncitori care lucrau ILEGAL la varianta de ocolire din Târgu Jiu. Amendă usturătoare pentru angajator!

0
230

Un angajator din județul Mehedinți a primit o amendă de 40.000 lei, în urma unui control inopinat care a avut loc săptămâna trecută,  efectuat de inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj. În urma verificărilor, au fost depistate două persoane care lucrau la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu, fără forme legale de muncă.

Un alt angajator din Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat, în data de 21.04.2022, cu amendă  de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată, în domeniul panificației.

 

„La nivelul Inspecției Muncii și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost încheiat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecția Muncii în scopul prevenirii și combaterii formelor de fraudă fiscală asociate utilizării muncii subdeclarate sau nedeclarate. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în colaborare cu inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Târgu-Jiu, vor participa la acțiuni de control comune, în vederea identificării activităţilor economice care se desfăşoară fără respectarea prevederilor legale în materie financiar-fiscală şi de legislaţia muncii, precum şi sancţionării persoanelor responsabile.

În acest sens, încurajăm orice persoană care are informații concrete despre încălcări ale legislației specifice să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 11-21.04.2022 un număr de 90 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 25 de sancțiuni în cuantum de 163.000 de lei și dispuse 119 măsuri de intrare în legalitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here