Municipiul Târgu-Jiu, în cursa pentru titlul de Capitala Tineretului în România

0
227

Trei orașe, printre care și Târgu Jiul, au intrat în lupta pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România 2023”. Orașul câștigător trebuia să fie anunțat pe data de 9 octombrie la Constanța, însă pandemia a anulat evenimentul.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că orașul are toate șansele să câștige, mai ales că anul 2023 se anunță unul cu o casă de cultură modernizată, imobil ce va fi pus la dispoziție asociațiilor de tineri. Titlul de Capitala Tineretului vine la pachet cu o contribuție din partea municipalității, fiind vorba de 1,2 milioane de lei pentru organizarea de evenimente.

”Eu zic că sunt șanse foarte mari, mai ales că autoritatea publică locală și-a asumat toate obligațiile și drepturile. Sunt convins că cei care vor analiza acel dosar, vor aprecia faptul că nu am rămas doar la stadiul de vorbe. Ne-am asumat că în anul 2023, vom face din Târgu Jiu o Capitală a Tineretului din România. În 2023 vom avea o casă de cultură care va putea funcționa la parametri optimi, iar o parte din spații vor fi oferite asociațiilor de tinere pentru evenimente. Mizăm pe această colaborare cu aceste asociații. Decizia s-a amânat pentru perioada imediat următoare”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here