Noi sancțiuni după decesul lui Dobrin

0
281
sursa foto: RomâniaTV

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a finalizat dosarul de cercetare a evenimentului produs în data de 02.03.2021, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil, angajat al Direcției de Sănătate Publică Gorj, soldat cu decesul acestuia în data de 06.03.2021, dosar avizat de Inspecția Muncii.

Cu ocazia cercetării evenimentului s-a constatat faptul că, la data producerii evenimentului, Dobrin Adrian Virgil se afla la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

”Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul (1), litera b) din Legea 108/1999, republicată și actualizată, și cu amendă de 7.000 de lei pentru necomunicarea evenimentului, conform articolului 39, alineatul (5) din Legea securității și sănătății în muncă numărul 319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

În timpul cercetării evenimentului, au mai fost constatate două neconformități care se referă la neasigurarea unei instruiri suficiente și adecvate pentru fiecare lucrător și funcționarea necorespunzătoare a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă pentru care Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată contravențional cu amenzi în cuantum de 6.500 de lei.

Subliniem faptul că, potrivit articolului 6, alineatul (1) din Legea securității și sănătății în muncă numărul 319/2006, cu modificările și completările ulterioare. Angajatorul are obligația de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”.

Dosarul de cercetare a fost transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești pentru continuarea verificărilor, iar un proces-verbal de cercetare va fi transmis familiei victimei.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj transmite tuturor angajatorilor, indiferent de sectorul de activitate, public sau privat, faptul că respectarea legii este obligatorie, nu opțională”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here