Nu au vrut loc de muncă, ci doar o viză: ”Nu ne trebuie, avem șomaj!”

0
372

Sute de gorjeni șomeri au participat, vineri, la bursa locurilor de muncă organizată la sediul Universității ”Constantin Brâncuși” din Debarcader. Angajatorii au fost și ei de ordinul zecilor, având cele mai bune și atractive oferte pentru oameni, însă interesul nu a fost atât de mare pentru căutarea unui loc de muncă.

Cei mai mulți dintre participanți nu au căutat să se angajeze, ci să obțină viza de șomaj, lucru declarat chiar de către aceștia, apoi au plecat fericiți acasă.

”Nu am venit după un loc de muncă. Am venit pentru viza de șomaj. Își bat joc de oameni. Sunt puțini pentru loc de muncă(…) Tot pentru viză sunt și eu. Loc de muncă nu ne mai trebuie. Avem ajutorul de șomaj și nu ne mai trebuie. Mai lucrăm și la negru. Mergem cu brânză pe Transalpina și cu rachiu”, au spus câțiva participanți, conform Radio Infinit.

Nu mai puțin de 1000 de locuri au fost puse la bătaie, însă dezinteresul a ”câștigat”: ”Din păcate, nimeni nu vrea. Nu ne-a întrebat nicio persoană. Probabil nu vor să muncească. Șomerii înregistrați în baza de date există, iar noi angajatorii ne confruntăm cu o lipsă acută de personal și ne dorim să-i angajăm, chiar și fără experiență”, a spus un angajator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here