Nu și-au plătit taxele și s-au trezit cu poprire pe conturi

0
440

Cetățenii din Târgu-Jiu care nu au reușit să își achitr dările către stat s-au trezit cu popriri pe conturi. Acest lucru i-a făcut ca-n cel de-al 12-lea ceas să meargă la ghișee și să-și plătească taxele și impozitele.

Poprirea este una dintre măsurile luate de către Direcția de Impozite și Taxe din Târgu Jiu, tocmai pentru a-i avertiza pe cei rău platnici că achitarea impozitelor și taxelor reprezintă o obligație.

”Am început încasarea impozitelor și a taxelor ca urmarea a popririlor ce au fost expediate către bănci. Zilele acestea a fost un aflux mai mare de cetățeni. Unii dintre ei sunt deranjați pentru faptul că au găsit popriri pe conturi. Somațiile sunt trimise din luna iulie a acestui an, au avut timp suficient să vină pentru plată. Anul 2020 a fost suspendat la plată, iar executarea silită nu s-a putut face”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Târgu Jiu.

 

Budulan mai spune faptul că au fost trimise circa 12 mii de somații: ”Am emis aproape 14 mii de popriri pe conturile lor și peste 12 mii de somații și titluri. Popririle au fost mai multe pentru că am identificat și conturi la diferite bănci, dar și venituri la anumiți cetățeni”, mai spune șefa instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here