O nouă taxă pe parcările din Târgu-Jiu

0
582

Municipiul Târgu Jiu va avea un nou sistem de taxare al parcărilor. Noua modificare o să intre în vigoare începând cu anul viitor. Anunțul a fost făcut de viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru. Acesta spune că este vorba despre parcările de reședință, acolo unde vor fi 2 tarife.

Mai exact, vorbim despre un tarif de 120 de lei pe an pentru cei care vor să își parcheze mașina între orele 16:00-08:00 și un altul în valoare de 360 de lei. În acest tarif se includ cei care vor să aibă parcarea non-stop.

”Regulamentul privind parcările, atât cele de reședință, cât și cele publice, a fost pus în dezbatere publică în decursul lunii octombrie. O să intre în ședința de Comisii din luna aceasta, iar mai apoi în ședința de Consiliu Local, urmând a fi aprobat. Am mers pe două planuri tarifare. Vom merge pe modelul Oradea,. Avem 120 de lei pe an pentru intervalul orar 16:00-08:00, și 360 de lei pe an pentru cine optează pentru un loc de parcare 24 de ore din 24. În ceea ce privește parcările publice, orașul este împărțit în două zone. În zona unu va fi de 3 lei ora, iar în zona doi de 2 lei ora. Mai există posibilitatea celor care merg la locul de muncă și au nevoie de un loc de parcare, pot plăti un abonament pe lună în valoare de 150 de lei, indiferent de parcare, în limita locurilor disponibile în oraș”, a spus Bogdan Bejinaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here