Patronii unor magazine alimentare din Gorj, buni de plată

0
428

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au luat la verificat mai multe unități alimentare de pe raza județului, fiind verificat modul în care sunt respectate normele sanitare aflate în vigoare. Astfel, în urma controalelor, salariații instituției au aplicat și amenzi în valoarea de peste 12.000 de lei, fiind acordate unor operatori economici din Târgu Cărbunești și Târgu Jiu. 

Cea mai mare amendă a fost aplicată unul magazin alimentar, fiind vorba despre 10.000 de lei. Angajații DSV Gorj au descoperit faptul că produsele alimentare erau depozitate direct pe paviment.

”Am aplicat o sancțiune de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru identificarea unor produse alimentare (băuturi răcoritoare și alcoolice) depozitate direct pe paviment, dar și pentru nerespectarea condițiilor privind depozitarea produselor pe categorii (ouăle erau depozitate lângă produsele lactate și produsele din carne)”, transmite DSV Gorj.

De asemenea, o altă sancțiune în valoare de 2.400 de lei a fost aplicată unui alt magazin: ”Am mai acordat o amendă de 2.400 lei la un magazin alimentar, întrucât lucrătorul gestionar prezent la data controlului nu deținea echipament de protecție și nici fișă de aptitudini; nu a fost prezentat contractul DDD cu o societate autorizată”, mai transmite DSV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here