Poliția la o primărie din Gorj! Angajat: ”Primarul m-a strâns de gât în birou”

0
306

A fost scandal, miercuri, la Primăria Vladimir. Un angajat al instituției a sunat la 112, după ce primarul l-a strâns de gât în birou. Petre Istudor, inginer cadastru, angajat al Primăriei Vladimir, a povestit, pentru gorjonline.ro, că primarul liberal Ion Ianăși l-a strâns de față și gât, miercuri, în timpul programului, iritat de faptul că a făcut fotografii în interiorul instituției, pe care urma să le trimită polițistului din comună, ca să demonstreze că edilul tine condica de prezență închisă în biroul său.

Istudor susține că primarul Ianăși ar fi început să fie agresiv cu angajații care vorbesc cu viceprimarul Marius Vijulan, adversarul politic al primarului, condamnat la închisoare cu suspendare, în dosarul podului de la Andreești.

”Dumnealui a început să fie conflictual cu oricine vorbește cu domnul viceprimar. Dar, mai ales de când cu condamnarea penală pentru podul de la Andreești, și se apropie și termenul de judecată și a devenit foarte recalcitrant și agresiv. În urmă cu două zile am întârziat 10 minute, la program, de dimineață, și dumnealui mi-a scris în condica de prezență ”nemotivat”. Am recunoscut că am greșit și am rămas la orele de program, numai că la orele 16,00, când am vrut să semnez condica, la finalul programului, cum este normal, primarul a luat condica și a închis-o în birou. I-am spus că este un abuz și am sunat la poliție. Au venit domnii polițiști și au făcut un proces – verbal de constatare și am depus plângere pentru abuz în serviciu. Polițistul i-a spus că acea condică de prezență trebuie să fie undeva în instituție, unde să aibă acces toți salariații, nu în biroul său”, a povestit Istudor

În ziua următoare, situația a degenerat, iar edilul l-ar fi strâns de gât pe inginerul, angajat al primăriei Vladimir.

”A doua zi, am făcut o fotografie prin care să arăt că primarul nu a respectat ce îi spusese polițistul și condica era tot în biroul lui Ianăși. Dumnealui a văzut lucrul ăsta și a venit peste mine în birou, iar acolo mi-a spus că trebuie să mă mut din acel birou. I-am transmis că nu mă mut, decât în baza unei dispoziții scrie. Atunci s-a apropiat de mine și m-a strâns de față și de gât. Am țipat, i-am spus că sun la poliției și atunci a fugit. Bineînțeles că am sunat la 112 și m-am închis în birou, pentru a evita să mai vină din nou și să mă lovească. A venit poliția și m-au audiat pe mine, iar mai apoi, l-au chemat și pe dumnealui și i-au luat declarație. Problema este că el continuă cu șicanările, cu provocările. Mă face prost, îmi zice cățel și folosește cuvântul ”marș”, m-a face bețiv, pentru că am ochii umflați”, a adăugat Petre Istudor.

În urma incidentului, primarul s-a ales cu plângere penală pentru lovire și alte violențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here