Polițist cercetat după ce a scris pe Facebook că refuză să dea amenzi pentru masca textilă

0
189

Un polițist din Constanța este anchetat de superiorii săi după ce a anunțat public, pe pagina de Facebook, că, nu va aplica sancţiuni pentru nepurtarea măștii de protecție conforme cu noile reglementări. În urma deciziei anunțată în mediul online, printre comentarii s-au numărat oameni care îl susțin pe agentul de poliție, dar și oameni care îl critică pentru alegerea făcută.
„Eu unul indiferent de orice dispoziţie dată de şefii ierarhici nu voi controla şi nu voi sancţiona niciun cetăţean român privind autenticitatea măştii purtate. NU am pregătire de specialitate, nu există bază legală în fişa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus poliţistul, care este agent şef principal de Poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Agentul care a anunţat că refuză să aplice sancţiunile este acum verificat de superiori. „Momentan, se fac verificări“, anunţă reprezentanţii IPJ Constanţa.
Începând cu 8 ianuarie, a intrat în vigoare măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne. Mai nou, măştile textile nu mai sunt permise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here