Prefect: ”Trei localități au fost destul de afectate. Se evaluează pagubele!”

0
515

Autoritățile județene evaluează pagubele produse din cauza inundațiilor care au avut loc zilele trecute în Gorj. Astfel, în baza constatărilor din teren, primăriile vor fi sprijinite să refacă drumurile și podețele afectate. De asemenea, și localnicii care au avut de suferit din cauza furtunii vor putea fi ajutați cu bani de la Guvern.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, spune că cele mai mari probleme au fost în 3 localități: Tismana, Baia de Fier și Polovragi.

„Avem rapoarte operative întocmite de comisii pentru situații de urgență din trei localități: Baia de Fier, Polovragi, Tismana. Comisia a fost luni la Polovragi. Marți, merge la Baia de Fier și Tismana pentru a evalua pagubele și a putea face proiecte de hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare readucerii la starea inițială a drumurilor, ce au prins în acele rapoarte operative din localitățile respective”, a explicat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, conform Pandurul.

În satul Sohodol din Tismana au fost suficiente 30 de minute pentru ca zeci de gospodării și mai multe drumuri să fie distruse. Localnicii au scos bucățile din gheață din curți cu roabele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here