Primar: ”Gorjul va intra în faliment!”

0
320

Guvernul a făcut un plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia ce prevede renunțarea la lignit până în 2026, când vor mai rămâne doar două grupuri energetice în rezervă. Primarii din Gorj privesc această veste cu teamă și spun că județul Gorj va intra în faliment și asta în cazul în care lignitul nu va fi alternativa gazelor rusești pe o perioadă de 20-30 de ani.

Edilul din Cătunele, Florinel Țuilă, spune că județul Gorj trebuie să nu ajungă la faliment și speră ca războiul din Ucraina să fi schimbat planurile guvernanților privind închiderea mineritului.

”Eu cred că vom mai folosi lignitul încă 15 ani de aici încolo. Sper să nu fie adevărat și mai sper ca alternativă la petrolul și gazele rusești să fie lignitul pe o perioadă de 20-30 de ani. Altfel, județul Gorj va fi pe faliment. Nu avem oameni interesați să punem în loc altceva. Noi trebuia să fi fost pregătiți, dar degeaba, nu suntem”, a spus Florinel Țuilă, la Radio Infinit.

De exemplu, în comuna Cătunele au fost afectate de minerit aproximativ 350 de hectare de teren. Pe o bună parte au fost plantați puieți de salcâm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here