Primar: ”Noi la recensământul acesta numărăm și morții. Nu știu ce se vrea!”

0
385

Câteva comune din Gorj se pot lăuda că sunt fruntașe în ceea ce privește autorecenzarea, însă primarii spun că nu prea înțeleg sistemul. De exemplu, pe lângă comuna Plopșoru și Săulești, autoritățile din Bengești-Ciocadia spun că autorecenzarea a mers bine.

Chiar dacă localitatea Bengești-Ciocadia estre fruntașă la autorecenzare, primarul Victor Geogia spune că nu prea are încredere în rezultatul final al recensământului. ”Nu știu cât era de necesar acest recensământ și dacă este atât de real. Se dau acum datele care erau la 1 decembrie 2021 ca dată de referință, dar între timp oamenii au mai murit, s-au mai născut, dar noi la recensământul asta numărăm și morții. Nu știu ce se vrea cu acest lucru””, a spus Victor Geogia, pentru Pandurul.

Bengești-Ciocadia se află pe locul 2 în acest clasament, iar primarul face o ultimă analiză a celor care nu s-au autorecenzat: ”Eu stau foarte bine cu auto-recenzare. Sunt pe locul doi la nivel de județ Gorj, după comuna Plopșoru. Avem acest rezultat pentru că ne-am mobilizat foarte bine, am vorbit cu oameni, le-am explicat atât eu, cât și funcționarii primăriei. Oamenii fie sau auto-recenzat acasă, fie au venit la primărie ca sa-i ajutăm. Nu știu dacă mai avem 500 de gospodării nerecenzate, să zic mai puțin de un sfert din populație”, a a mai declarat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here