Primar: ”Nu este normal ce se întâmplă. Nu trebuie să verific eu competența secretarului!”

0
323

O înștiințare trimisă de către Prefectura Gorj către primăriile din Gorj îi enervează pe unii edili. Adresa face referire la evaluarea competențelor secretarilor din cadrul instituției. Comisia de evaluare trebuie să fie formată din primar și alți doi consilieri.

De exemplu, edilul de la Drăguțești, Ion Popescu, spune că nu este normal ceea ce se întâmplă și că nu aceasta este activitatea unui primar.

” Nu este normal ce se întâmplă. Nu asta este treaba primarului. Nu trebuie să verific eu competența secretarului. Sunt oameni care cunosc legile mai bine ca noi, ei ar trebui să facă evaluarea. Este cam penibil să spui că doi secretari și un primar să facă această evaluare. Secretarul este un om cu carte. De ce nu vine domnul prefect să facă dânsul evaluarea? Cred că sunt cam prea multe hârtii trimise. Eu nu vreau să îi țin palma secretarului, dar nu mi se pare normal și logic. Sunt alte lucruri de făcut, nu asta este prioritar. Prioritățile sunt ale cetățenilor”, a spus Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

Edilul mai spune faptul că prefectul ar trebui să se implice în problema legile fondului funciar și să discute la București despre o lege a pădurilor: ”Ar trebui să ne gândim la legile fondului funciar. Sunt mari probleme aici. Noi nu putem să dăm pădurile oamenilor și stăm să ne înecăm în anumite hârtii. Ne izbim de legile fondului funciar. Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l facă un prefect este acela de a merge la București și să discute acolo cu cei din guvernare despre o lege a pădurilor. Oamenii trebuie să devină proprietari ai pădurilor. Cetățenii de dau în judecată și noi ne alegem cu penalități. Se cer sume foarte mari. Au cerut și 100.000 de lei, imposibil să achităm aceste sume”, a mai spus primarul din Drăguțești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here