Primar: „Vrem să montăm panouri fotovoltaice. Facturile sunt mari!”

0
136

Panourile fotovoltaice reprezintă cea mai bună variantă pentru tot mai mulți primari din județul Gorj. Facturile mari la energia electrică sunt o povară pentru Unitățile Administrativ Teritoriale, dar și pentru consumatorii casnici.

De exemplu, edilul din Prigoria vrea să monteze astfel de panouri cu bani de la bugetul local, iar investiția s-ar ridica la circa 76.000 de euro. De asemenea, primarul a mai afirmat faptul că a discutat cu cei din Consiliul Local pentru ca sumele de bani care se duc spre CEZ, să meargă spre o astfel de investiție.

”Am cerut oferte de la mai multe firme de electricitate pentru a monta panouri solare la stația de alimentare cu apă. O să analizăm toate ofertele. Valoarea este destul de mare. Mi-aș dori să facem investiția din bugetul local. Și banii din bugetul local sunt puțini, dra vom vedea după ce oamenii vor plăti taxele și impozitele. Cea mai mică ofertă pe care am primit-o ar fi de 76.000 de euro. Odată cu aceste panouri, costurile ar fi zero la sistemul de alimentare cu apă. Astfel, banii pe care i-am da la CEZ, i-am putea investi în aceste panouri”, a spus edilul din Prigoria, la Radio Infinit. 

 

Panouri fotovoltaice și-au montat mai mulți primari din Gorj. Un dintre ei este edilul din Roșia de Amaradia. Acesta a montat mai multe panouri pe primărie, tocmai pentru a reduce costul facturilor la energia electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here