Continuă protestul angajaților CE Oltenia. Sindicalist: ”S-au întors împotriva noastră și ne atacă!”

0
1219
protest mineri

Salariații din cadrul Complexului Energetic Oltenia continuă și anul acesta proteste și asta pentru că nu le-au fost ascultate doleanțele privind legea care le permite să se pensioneze mai devreme. De asemenea, angajații CE Oltenia sunt nemulțumiți și de faptul că tot mai mulți oameni ajung să își piardă viața din cauza condițiilor grele în care lucrează. 

Liderul de sindicat de la Energia Rovinari, Manu Tomescu, spune că cei aflați la guvernare trebuie să renunțe la ideea de a mai face concedieri în cadrul companiei energetice. De asemenea, sindicalistul le cere oamenilor să iasă în stradă.

”Este un program de disponibilizare prin care trimit oamenii acasă, cu tot cu locurile de muncă. Închid capacități, iar noi avem deficit de personal. Peste tot constatăm că avem deficit grav de personal. De ce să nu ne apărăm locurile de muncă. Pe lângă federații, ar trebui să vină toți gorjenii în stradă. Noi asigurăm bunăstarea economică a acestei zone. Noi vrem normalitate, nu doar să ieșim la pensie și să se distrugă totul. Vrem ca județul acesta să aibă orizont, nu să se aleagă praful”, a declarat Manu Tomescu.

Tomescu a pus tunurile și pe colegii săi de la alte sindicate: ”Oameni care au fost și au plecat de lângă noi, au fost duși de politicieni pe la București, iar acum s-au întors împotriva noastră ca niște cozi de topor. Ne atacă pe noi cei care am rămas în piață și să luptăm mai departe. Li s-au promis multe lucruri, iar acum ne atacă. Ce lider de sindicat ești tu? Se alege praful dacă nu suntem cu toții uniți. Ies și spun că se alege praful. Nu mai spune că ești sindicalist. Du-te acasă!”, mai spune Tomescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here