Putem transforma Târgu-Jiul într-o Capitală Culturală Europeană?

0
402

Europarlamentarul Corina Crețu propune ca Târgu Jiul să devină oraș Capitală a Culturii Europene. Sibiul beneficiază deja de acest statul, reușind ca orașul să fie destul de promovat. Demnitarul, prezent la Târgu Jiu, a spus că se poate face o solicitare în acest sens, mai ales că municipiul are cea mai bună resursă, operele marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Odată cu obținerea acestei titulaturi, Târgu Jiul ar putea atrage mai mulți turiști, dar și mai multe fonduri europene, mai spune Crețu.

”Poate putem face o solicitare. Târgu Jiul ar putea să se înscrie pentru ideea de oraș-Capitala Culturii Europene. Știm foarte bine situația Sibiului, atunci când a câștigat acel premiu și sunt 2 orașe pe an care sunt desemnate. Cred că ar trebui să ne înscriem în această competiție cu Târgu Jiu. Aveți o resursă inestimabilă, fiind vorba despre Constantin Brâncuși, cunoscut și recunoscut în întreaga lume. Titlul de Capitală Culturală Europeană vine cu prestigiul ca orașul să se facă cunoscut, dar se pot atrage și fonduri europene suplimentare”, a spus Corina Crețu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că este o idee excelentă, însă are nevoie ca proiectul de reabilitare a Căii Eroilor să fie gata, cel puțin în momentul în care se va face o astfel de solicitare la UE. Edilul i-a cerut și sprijinul europarlamentarului:  ”Este o idee bună. În primul rând, va trebui să ne legăm de un moment de un an pe care să-l putem sărbători, iar evenimentul să fie așa cum trebuie. De asemenea, avem un proiect și acolo cred că ați putea să ne ajutați. Este vorba despre reabilitarea Căii Eroilor, proiect prind pe PNDL și este evaluat la 27 de milioane de euro. Din cele 27 de milioane, am primit doar 2 milioane de euro. Este dificil de crezut că în următorii 3 ani vom putea acoperi de la bugetul de stat, dar ar fi extraordinar dacă am putea găsi o linie de finanțare europeană. Când vom avea acest proiect realizat în totalitate, putem să venim cu o astfel de solicitare”, a spus Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here