Reguli pentru cei care vor să obțină permisul de conducere. Ce modificări au intrat în vigoare

0
2148

Începând cu data de 13 august 2023, intră în vigoare noile reguli privind dobândirea și restituirea permisului de conducere. Modificările au fost incluse în Ordonanţa nr. 29/2023, aprobată de Guvern în urmă cu trei zile. 

„Cetățenii care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, vor putea să se înscrie la examenul pentru obținerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei școli de șoferi, cum prevedea legislația până în prezent. În urma dobândirii permisului de conducere românesc, permisul de conducere emis în străinătate se remite autorităților din statul emitent prin grija serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România”, a anunțat MAI.

O altă modificare importantă este „introducerea posibilității restituirii permisului de conducere – reținut ca urmare a constatării preliminare, în salivă, a prezenței unor substanțe din categoria celor psihoactive, în baza rezultatului analizei mostrelor biologice (probe de sânge) realizate în instituțiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absența din organism a substanțelor psihoactive”, conform Observator.

Până acum restituirea se putea face doar în baza soluției de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here