Reținuți pentru trafic de minori

0
273

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și act sexual cu un minor.

În cauză, s-a reținut faptul că, la șfârșitul lunii decembrie / începutul lunii ianuarie 2022, unul dintre inculpați a recrutat prin intermediul unei platforme de socializare, prin inducerea în eroare (folosind metoda “loverboy”), acțiuni întreprinse profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, minor în vârstă de 13 ani, cu care a întreținut relații sexuale. Ulterior, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu diferiți bărbați contra unor sume de bani.
Cel de-al doilea inculpat este cercetat sub aspectul săvârșirii de act sexual cu un minor.
În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
În cursul zilei de astăzi va fi sesizat Tribunalul Dolj cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here