Rezultatele slabe la simulările de la Bacalaureat, analizate. ”Trebuie scuturat întreg sistemul”

0
294

Simulările de la Bacalaureat s-au terminat, însă rezultatele sunt destul de îngrijorătoare, cel puțin în județul Gorj. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că vor face o analiză în acest sens, mai ales că au fost licee în care nici măcar un elev nu a reușit să obțină media de trecere.

Inspectorul general al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, spune că rezultatele slabe nu se datorează pandemiei, ci pentru faptul că elevii nu mai citesc: ”Această simulare nu ar trebui să aibă factorul de stres atât de mare ca și cum ar fi la examenul propriu-zis, deci rezultatul nu a fost din cauza emoțiilor. Asta arată că elevii nu citesc nimic. Vreau să subliniez faptul că nu pandemia a dus la aceste rezultate. Încă sunt cărți, iar în biblioteci există cărți. Școlile care an de an au aceleași rezultate, nu au fost influențate de pandemie. Subiectele au fost abordabile, nivelul de dificultate nu a fost unul ridicat”, a spus Dana Constantinescu.

Constantinescu mai afirmă faptul că există posibilitatea de comasare a acestor unități școlare:  ” Ceea ce ar fi de făcut în aceste situați, probabil nu ar fi pe placul multor persoane. Probabil ar  trebui luată în discuții, la un moment dat, o comasare a acestor școli. Este un subiect sensibil, dar trebuie luat în calcul o astfel de variantă. Nu se mai poate merge așa la infinit. Cel puțin la Turburea, în fiecare an au același rezultat”, a mai afirmat Constantinescu.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj va face în perioada următoare o analiză, inclusiv a profesorilor:  ”Trebuie scuturat puțin întreg sistemul, nu se mai poate continua așa, este rușinos. Se va verifica situația din toate punctele de vedere. Mi se pare că s-a trenat foarte mult timp și vom face o analiză atentă. Se va verifica și actul didactic, clar”, a mai spus șefa ISJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here