S-a ales cu poprire pe pensie: ”Trebuie să trăiesc 180 de ani ca să pot achita!”

0
999

Unul dintre liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia este bun de plată. Constantin Crețan, căci despre el este vorba, trebuie să scoată din buzunar peste 1000 de lei lunai, fiind vorba despre o poprire făcută pe pensie pentru mineriada din 1999. După mineriadă, sindicalistul a făcut 3 ani de închisoare. 

Decizia îi aparține Curții de Apel Craiova, aceasta fiind una definitivă. Crețan  are de plată peste 944 de mii de lei, prejudiciul total imputat liderilor mineriadei fiind de 1 milion de lei. Procesul s-a derulat cu ANAF-ul, instituție care i-a pus poprire lunară pe pensie lui Crețan, în valoare de 1400 de lei.

”În primă fază am avut câștig. Voi merge până la CEDO. Nu este nomal ceea ce se întâmplă. Mi-au luat deja sute de milioane până acum. Una dintre condiții a fost să ai un comportament bun, să fi încadrat în câmpul muncii și să fi achitat prejudiciul. Cazierul meu fiscal era curat și că nu am prejudicii de achitat”, a spus Constantin Crețan, la Radio Infinit.

Sindicalistul mai spune faptul că are sechestru și pe un teren: ”Mi-au pus poprire pe pensi. Este vorba despre 1.460 de lei lunar. Am un teren pe care mi l-au pus în sechestru. Trebuie să trăiesc 180 de ani să le achit lor prejudiciul din pensia mea pe care mi-am obținut-o prin muncă”, a mai comentat Crețan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here