Terorizați de boxele bisericii, locatarii au făcut plângeri la poliție

0
348

Locuitorii unui cartier din Calea Aradului, Oradea au făcut plângeri la poliție și chiar o petiție pe motiv că sunt terorizați de boxele bisericii. Aceștia sunt terorizați, în fiecare duminică, de decibelii care au depășit limitele din Legea zgomotului 121/2019

Este vorba despre Biserica Sfântul Mucenic Sebastian, unde difuzoarele sunt scoase peste Weekend, în fața clădirii pentru ca slujba să fie auzită de cât mai multă populație.

Însă, majoritatea locatarilor se arată îngroziți.

cu groază duminica.

Mai exact, peste 67 decibeli, nivel care, potrivit riveranilor, depășește limitele din Legea zgomotului 121/2019.

„Volumul la boxe e atât de mare încât nu poți să te odihnești în propria casa deoarece te trezește sunetul slujbei din somn, chiar dacă toate geamurile apartamentului sunt închise şi chiar dacă apartamentul se afla la o distanță de 200-300m de Biserica (nu mai discut despre apartamentele aflate în imediata vecinătate).

Slujba trezește inclusiv bebelușii din somn (care au o nevoie atât de mare de somn!). Oamenii nu se pot odihni după o săptămână de muncă pentru că aceasta Biserica îi obliga să asculte slujba în propria casă, fără voia lor, chiar daca toate geamurile sunt închise.(…)

Cerem autorităților rezolvarea urgentă a acestei situații. Bunul simț şi respectul pentru ceilalți nu ar trebui să fie selectiv şi respectarea dispozițiilor normelor de liniște publică nu ar trebui să fie aplicate selectiv”, spun locatarii care au lansat şi o petiţie online care poate fi citită integral AICI

Potrivit presei locale, orădenii ar fi sesizat şi poliţia, dar preotul s-ar fi disculpat afirmând că, la cererea vecinilor, a redus volumul difuzoarelor cu 75%, iar zgomotul nu ar mai trebui să îi deranjeze.

sursa: Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here