S-au regăsit după 30 de ani. Povestea emoționantă a celor doi frați

0
529

Doi frați din Gorj s-au regăsit după aproape 30 de ani. Robert H., cetăţean român cu domiciliul în străinătate, a transmis un e-mail pe adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. 

„Aş dori, dacă se poate, să îmi găsesc fratele… părinţii noştri s-au despărţit şi, undeva prin anul 1992-1993, fratele meu a fost abandonat. Avea vârsta de 2-3 ani şi îl chema Eduard E.H.…Din câte am aflat, la data respectivă, a fost abandonat la o secţie de poliţie…”, cam așa suna mesajul scris de Robert.

Cum aspectele sesizate făceau referire la o posibilă dispariţie a unui „minor”, petiţia a fost transmisă Serviciul de Investigaţii Criminale, Compartimentul Urmăriri, spre competentă soluționare. Iniţial, verificările păreau a fi uşor de realizat, având nume, prenume şi CNP.
Realitatea? A fost alta… În bazele de date, Eduard figura „necunoscut la adresă”.

După ce au identificat-o pe mătușă, undeva prin judeţul Arad, femeia le-a declarat polițiștilor că nu ştie nimic de Eduard, că are doar câteva amintiri neclare cu el, de prin anul 1992, dar menţionează că şi ea era mică, avea 7-8 ani şi nu îşi aminteşte mai nimic.
Spunea că acest subiect nu a fost discutat niciodată în familie, iar sora şi mama ei nu au mai amintit de Eduard niciodată.

Singura femeie care a dat informații reale despre acest caz a fost chiar bunica lui Eduard, copilul abandonat în 1992. Aceasta le-a povestiti polițiștilor cum s-a întâmplat totul la vremea respectivă.

„- Am luat decizia împreună cu fiica mea…şi l-am abandonat pe Eduard, în anul 1992, la o secţie de poliţie din Târgu-Jiu, întrucât nu aveam posibilităţi financiare să-l creştem şi fiica era divorţată.
Dar, pentru a i se pierde urma, am declarat la poliţie că ne aflam în Gara Târgu-Jiu şi am găsit acel copil pe peronul gării, că nu ştim cum se numește, câţi ani are sau al cui ar putea fi.
Nu m-am mai interesat niciodată de Eduard şi nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu el. Îmi pare rău…”, a declarat femeia.

După lungi căutări și documentare în ceea ce privește situația celor doi tineri, polițiștii gorjeni le-au făcut o surpriză. Robert a ajuns în România, la Târgu-Jiu, însoţit de tatăl său, tocmai pentru a-și cunoaște fratele pierdut în urmă cu aproape 30 de ani. Întâlnirea a fost una emoționantă, iar cei doi frați vor ține legătura permanent pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here