Salarii mai mari pentru un milion de bugetari

0
196

Ministrul Muncii a anunțat, vineri, 26 august, adoptarea ordonanței de urgență care prevede majorarea salariilor bugetarilor, de la 1 august, cu 25% din diferența dintre salariile de bază existente în decembrie 2021 și cele prevăzute de legea salarizării pentru anul 2022.

Marius Budăi a precizat că „în general majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei” pentru fiecare angajat la stat, dar că vor fi și bugetari care vor primi sub această sumă.

„Este vorba de acordarea unei pătrimi din diferența existentă în plată și nivelul salarial la care ar fi trebuit să fi ajuns acei angajați în 2022”, a completat ministrul, într-o conferință de presă.

Într-o primă fază, Guvernul intenționa să majoreze cu aproape jumătate salariile a doar o parte dintre bugetari, însă Ordonanța de Urgență a fost modificată după o obiecție a Consiliului Economic și Social, care a atenționat că măsura ar fi fost discriminatorie.

De asemenea, Guvernul a aprobat vineri o altă ordonanță de urgență, care prevede acordarea concediului paternal la nașterea fiecărui copil, nu doar la primul nou-născut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here