Sancțiune dură pentru un restaurant din Gorj

0
304
O nouă săptămână, noi controale drastice. Cam așa arată statistica Direcției Sanitar Veterinare Gorj. Salariații instituției au luat la pas mai multe localități din județ și au verificat unitățile alimentare, tocmai pentru a vedea dacă sunt respectate normale sanitare aflate în vigoare. Astfel, în urma controalelor, angajații DSV Gorj au aplicat sancțiuni în valoare de peste 66.000 de lei.

Cea mai mare amendă a fost încasată de către patronul unui restaurant, fiind vorba despre 45.000 de lei: ” Am aplicat o amendă în valoare de 45.000 lei la un restaurant, pentru identificarea în spațiile de depozitare ale unității a unor materii prime și ingrediente cu termen de valabilitate depășit, fiind vorba despre 14,824 kg produse alimentare, în valoare de 348,05 lei. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată”, transmite DSV Gorj.

De sancțiune nu au scăpat nici două restaurante de tip fast-food. Aici au fost aplicate 2 amenzi a câte 10.000 de lei fiecare.

” Am mai acordat o sancțiune în valoare de 10.000 lei la un fast-food, întrucât parte din produsele destinate comercializării nu prezintă elemente de identificare. Tot 10.000 lei la am mai aplicat la un alt fast-food. Au fost identificate aceleași deficiențe”, mai transmite DSV Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here