Se golesc rafturile: „O luăm ușor pe…ulei!”

0
487

De la benzinării, totul se mută în supermarket. Astfel, românii par că vor să își facă provizii de tot felul, însă într-un mod inconștient. După ce la benzinăriile din România s-au format zilele trecute cozi infernale, în prezent, aceleași cozi se fac la magazine pentru…ulei.

De teama războiului care se petrece în Ucraina, țară atacată de ruși, cetățenii din România nu au stat prea mult pe ganduri și au mers în primă fază să își facă provizii de combustibil, iar mai apoi provizii alimentare.

Rafturile din magazine s-au golit în câteva ore, iar cel mai căutat produs a fost uleiul. După ce în spațiul public a apărut informația că un litru de ulei ar putea să coste 15 lei, oamenii au preferat să își umple coșurile de cumpăraturi cu acest produs. Astfel, prețurile tot mai mari au devenit coșmarul românilor.

Guvernul României a încercat să explice faptul că există stocuri de ulei, însă nu a fost suficient un astfel de mesaj. De asemenea, rafturile s-au golit și la Târgu Jiu. Un supermarket a rămas fără ulei, iar un alt magazin și-a completat în doar câteva ore rafturile, fiind vândute sute de sticle într-un timp foarte scurt.

Am mai trecut prin astfel de „episoade”. Vă mai aduceți aminte de goana după hârtia igienică și conserve? (Situație provocată de Covid-19)

Oare unde au ajuns toate acele alimente pe care mulți nu au reușit să le consume? La gunoi, probabil.

Cred că cel mai bine este să fim cumpătați în viață, mai ales atunci când mergem la cumpărături.

 

Alin Stan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here