Situație critică la Spitalul Covid din Târgu Cărbunești

0
626

Numărul mare al pacienților bolnavi de Covid-19, a sufocat Spitalul din Târgu Cărbunești. În unitatea medicală nu mai există niciun loc la Secția ATI, din păcate. Sunt cazuri în care pacienții așteaptă și la Urgențe pentru a putea prinde un loc la Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, spune că sunt internate 118 persoane, inclusiv 7 copii. Formele grave sunt prezente la persoanele nevaccinate, mai spune directorul spitalului.

”De vreo trei zile nu mai avem locuri la ATI. Ba mai mult, avem doi pacienți pe care îi ținem în urgență de ieri și care nu au loc la Terapie Intensivă. Cazuri de la toate categoriile de vârstă, iar cazurile grave sunt la cei nevaccinați. Avem și 7 copii, dar starea lor este una bună, nu sunt probleme. Starea gravă este la cei nevaccinați”, a spus Constantin Târziu, la Radio Infinit.

Unitatea medicală a intrat și într-un proces de extindere, iar lucrările au fost prinse de noul val de coronavirus. Acest lucru afectează puțin activitatea cadrelor medicale.

”Se lucrează la Ambulatoriu, dar în această perioadă ne îngreunează puțin situația. Este zgomot, este praf, nu avem cele mai bune trasee pentru pacienți. Se lucrează la spații. Să putem avea aparatură nouă, trebuie să suportăm puțin”, a mai spus Târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here