SJU Târgu Jiu: ”Avem zeci de copii cu pneumonii și viroze!”

0
317

Zeci de viroze respiratorii și peste 100 de pneumonii. Cam așa arată statistica realizată de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Practic, de la începutul lunii martie și până în prezent au fost raportate 22 de viroze și 116 de pneumonii, cei mai afectații fiind copiii.

”În cazul virozelor respiratorii cei mai afectați au fost copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani (13 cazuri), iar în cazul pneumoniilor cele mai afectate grupe de vârstă au fost 2-4 ani (33 cazuri), 5-14 ani (13 cazuri), dar și adulții de peste 65 de ani (51 cazuri). De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat peste 2350 de copii cu diverse afecțiuni, parte dintre ei având nevoie și de internare pe secția de Pediatrie”, transmite Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

În ultimele 14 zile, numărul prezentărilor la Camera de Gardă Pediatrie a crescut, ajungându-se și la peste 50 prezentări în 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here