Stadionul din Târgu-Jiu, gazda unor festivități pline de emoție

0
274

Momente pline de emoție într-un an pandemic. Sute de elevi de clasa a XII-a din Târgu Jiu au avut parte de o festivitate pe care nu o vor uita prea curând. Sute de elevi, îmbrăcați în robe și vizibili emoționați au intrat pe Stadionul Municipal din Târgu pentru a primi diplomele, dar și pentru o ultimă fotografie de grup. La intrare, părinții adolescenților au fost verificați dacă au adeverință de vaccin, altfel accesul pe arena sportivă nu era permis.

Sute de elevi vădiți de emoții au luat parte la cea mai frumoasă festivitate din viața lor. Cu lacrimi în ochi și cu zâmbetul pe buze, absolvenții de liceu spun că cel mai mult vor duce dorul colegilor.

”A fost și trist, dar și de fericite. Au fost mai multe sentimente amestecate. O să îmi fie dor de colegii mei, de colectivul meu, de doamna dirigintă care ne-a ajutat mult și pe de altă parte mă bucur că încep o nouă etapă (…) Da, o să îmi fie dor de colegii mei. Au fost patru ani minunați, dar din păcate, acum s-au terminat. Sper să rămânem prieteni cu toții”, au spus câțiva elevi.

Nu doar elevii au fost emoționați, ci și profesorii: ”Este un sentiment de emoție de bucurie, fericite, dar și tristețe. Ne despărțim de o generație cu regrete, ca după fiecare 4 ani. Sunt foarte emoționată”, a spus Emilia Mocanu, dirigintă.

Chiar dacă au fost nevoiți să stea cu măștile pe față, respectând regulile pandemiei, elevii nu se plâng de acest lucru și au savurat momentul din plin.

”Mi se par lucruri prea stricte, având în vedere că suntem în aer liber, dar ne mulțumim cu ceea ce avem și mergem mai departe”, a mai spus un absolvent.

Accesul pe arena sportivă s-a făcut doar pe bază de vaccin. Practic, părinții elevilor sau bunicii trebuia să fie vaccinați, ori să prezinte o dovadă a testului PCR negativ. Unii consideră ca fiind discriminare.

”Probabil că se cere testarea. Dacă nu au vaccinul făcut sau cei care nu au cea de-a doua doză. Eu am făcut Johnson (…) M-am vaccinat. Mai am un copil minor și sportiv. Trebuie să nu afectez cariera copiilor. Am observat că este o regulă. Seamănă cu o discriminare”, au spus doi părinți.

Circa 250 de elevi au participat în prima seara de festivitate, fiind vorba despre trei licee din Târgu Jiu. Evenimentele se întind până săptămâna viitoare.

”În această seară avem 3 licee. În fiecare seară vor fi câte trei licee pentru a fi numărul maxim de 250 de elevi prezenți. Măsurile s-au mai relaxat, fiind permiși ambii părinți, însă cu condiția să fie vaccinați”, a spus Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj.

Este al doilea an consecutiv în care astfel de evenimente se organizează pe stadionul din Târgu Jiu: ” Este cea de-a doua generație care organizează absolvirea pe stadionul municipal. Anul trecut a fost un real succes. Și în acest an organizăm evenimentele pentru anii terminali, ultimul an de liceu și ultimul de școală gimnazială”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Festivitatea s-a terminat cu un bine meritat foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here