Are de recuperat sume uriașe. Primar: Am luat măsuri extreme

0
445

Lipsa banilor se resimte din ce în ce mai mult pentru primăriile din județul Gorj. Deși edilii încep să strângă cureaua, cetățenii care au dări către stat nu se sinchisesc să se deplaseze la ghișee. Cu banii pe care îi au de recuperat de la localnici, primarii ar mai putea răsufla ușurați și ar mai putea investi în anumite lucrări.

O situație de acest fel este și la Scoarța. Aici, localnicii au datorii destul de mari, fiind vorba despre neachitarea taxelor, impozitelor sau amenzilor. Primarul Ion Stamatoiu spune că se fac toate eforturile necesare, fiind întocmite zilnic înștiințări. Peste 3 milioane de lei este suma pe care Primăria Scoarța o are de recuperat de rău platnici.

”Am luat măsuri extreme. Chiar dacă a fost căldură, casierul împreună cu un alt coleg din primărie merg în teren. Spre exemplu, ieri s-au strâns 5.000 de lei de pe zona Bobu. Facem tot felul de documente, înștiințări de plată. În fiecare zi, mapa este plină se astfel de documente. Mai facem acțiuni și în instanță pentru a face muncă în folosul comunității. Un localnic care venise pentru niște documente, avea aproximativ 30.000 de lei datorie. Nu impun sau oblig eliberarea unui document de plata dărilor, dar i-am zis că este necesar să respecte obligația pe care o are față de bugetul local”, a spus Ion Stamatoiu, la Accent Tv.

Edilul spune că o măsură a fost luată și pentru societățile comerciale: ”Am luat luna trecută o hotărâre ca și societățile comerciale care nu și-au plătit debitele și au penalități, conform codului fiscal, să își plătească debitul, iar noi le ștergem imediat penalitățile. Noi continuăm să facem tot felul de acțiuni, fiind vorba despre popriri la pensii, salarii sau conturi bancare, dar nu recuperăm atât de mult cât vin din spate. Toată lumea se plânge, știu că nu sunt bani, dar trebuie să ne gândim că este necesar să ne ținem și de aceste datorii. Și 50 de lei dacă au, să îi dea”, a mai spus primarul din Scoarța.

Stamatoiu are și o explicație cu privire la situația creată: ”Când am candidat  eu, mulți credeau că se va rezolva problema și că PSD va șterge datoriile, eu fiind membru în acest partid. Nu a fost așa, s-au înșelat. Ei mi-au cerut diferite documente care să-i ajute în activitatea lor, iar eu le-am cerut să își plătească debitele. Nu îl critic pe fostul primar, dar faptul că neluând banii, dânsul credea că îl vor ajuta în campanii sau la vot, ei bine, s-a înșelat. Această sumă a venit ca o moștenire, a fost înainte să vin eu aici”, a mai declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here