Târgu Jiu: Asistentă cercetată disciplinar. A tăiat un pacient cu foarfeca

0
1743

O asistentă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este acuzată că a rănit un pacient cu o foarfecă. Este vorba despre un bătrân de 82 de ani, din municipiu. Acesta a fost internat la începutul lunii aprilie pentru multiple afecțiuni. Fiica acestuia a declarat la Impact în Gorj că, în momentul externării, pentru a-i îndepărta bandajele, asistenta medicală a folosit o foarfecă, provocându-i răni groaznice bătrânului.

În urma celor întâmplate, asistenta medicală este cercetată disciplinar.

Conducerea unității sanitare așteaptă raportul Comisiei de disciplină pentru a lua măsuri împotriva angajatei.

„În baza examinării pacientului, dar și a analizării celor relatate în cotidianul Impact în Gorj, comisia a apreciat că pacientul a prezentat la nivelul plicii (îndoitura) cotului drept, o plagă superficială pe un fond erimatos cu denudarea țesutului epitelial adiacent posibil din cauza materialului de fixare a branulei montate pe perioada internării în Secția Medicină Internă I. Pacientul a fost internat în perioada 05 – 08.04.2022 pentru multiple afecțiuni. La manopera de îndepărtare a materialului de fixare al branulei, tegumentul pacientului a fost lezat de instrumentarul folosit. Totodată, facem precizarea că personalul medical nu trebuia să utilizeze elemente tăietoare (foarfece, lamă de bisturiu etc) pentru desfacerea unei branule, în literatura de specialitate fiind descrise metodele care se folosesc”, au concluzionat membrii comisiei de verificare.
În baza acestui raport și a raportului care urmează a fi prezentat de comisia de cercetare disciplinară, managerul Spitalulului Județean de Urgență Târgu-Jiu urmează a decide măsurile care se impun a fi luate în acest caz.

Atenție! Imagine cu impact emoțional 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here