Târgu-Jiu: Crește numărul pacienților cu alergie la ambrozie. Poliția Locală trage un semnal de alarmă

0
440

Ambrozia își poate pune destul de serios amprenta pe sănătatea umană. Medicii avertizează că alergiile sunt destul de severe, iar planta este tot mai răspândită în ultima perioadă.

Un medic alergolog din Târgu Jiu trage un semnal de alarmă în acest sens și îi atenționează pe cetățeni să fie foarte atenți. Medicul Simona Coleașa a dat și câteva recomandări.

”Pacienții trebuie să știe că în această perioadă, mai ales cei cu sensibilitate mai ridicată, manifestă alergie de tip rino-conjunctivită. Ei pot acuza strănuturi, uneori pot să apară mâncărime ale urechilor, ale gâtului sau lăcrimează. Este o simptomatologie ca la o răceală”, a spus medicul gorjean.

Cadrul medical spune faptul că numărul pacienților cu astfel de alergii a crescut în ultima perioadă: ” Numărul pacienților sensibilizați cu ambrozie a crescut extrem de mult în ultima perioadă. Am mulți pacienți sensibili la această plantă”, a mai spus Coleașă.

Conform recomandărilor medicului specialist, oamenii trebuie să poarte ochelari de protecție și mască în cazul în care iau contact cu planta.

De asemenea, polițiștii locali din Târgu Jiu îi avertizează pe proprietarii de terenuri din oraș să își curețe terenurile de această plantă. În caz contrat, cetățenii vor fi sancționați destul de drastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here