Târgu-Jiu: Cu cât se scumpesc biletele de călătorie

0
287

Facturile tot mai mari la energia electrică din ultima perioadă îşi pun tot mai mult amprenta asupra oamenilor. Pe lângă faptul că scoatem mai mulţi bani din buzunare pentru alimentele de bază, acum locuitorii din Târgu Jiu vor trebui să bage mâna mai adânc în buzunar şi pentru transportul în comun. Reprezentanții societății Transloc spun că au luat această decizie în urma facturii duble pe care au primit-o.

”Factura la energia electrică comparativ cu anul trecut s-a dublat. De asemenea, şi costul carburantului s-a scumpit cu undeva la 30%. Astfel, s-a făcut propunerea de către noi către Consiliul Local pentru majorarea cu un preţ relativ infim al biletului de călătorie. În luna noiembrie era undeva la 45.000 de lei, iar în luna decembrie a venit 96.000 de lei, deci efectiv s-a dublat”, a spus Sorin Pârvuțoiu, directorul tehnic.

Nu doar curentul s-a scumpit, ci şi piese le schimb au suferit creşteri mari, acesta fiind un alt motiv al majorării tarifului unui bilet de călătorie: ” Chiar şi piesele de schimb şi al anvelopelor a crescut, pot spune spectaculos, faţă de anii 2020-2019. Și atunci, cred că necesită o majorare de preţ, relativ mică”, a mai spus Pârvuțoiu.

Deşi parcul auto al societăţii s-a îmbunătățit cu 11 trolee al căror consum este mai mic cu 35%, costul facturii nu a scăzut deloc. Cei mai afectaţi sunt cei care călătoresc zilnic pe raza oraşului.

”Cam scump cu 50%, dar de la ei e puterea, la ei este pâinea si cuțitul, ei fac totul. Noi cu salariile rămânem tot acolo jos, acolo unde am rămas. La noi nu se pune nimic(…) Este mult pentru noi, dar nu si pentru ei. Fără bilet dacă te duci te prinde şi te tunde, iar dacă cumperi dai bani. Asta ne este viața(…) Problema este că cei de la Guvern trebuie să găsească soluții să ieftinească curentul(…)Nu face bine. Nu e bine că s-a scumpit, dar e vorba şi de producător şi de cel care le transmite mai departe”, au spus câțiva târgujieni.

Conducerea societăţii se aşteaptă ca şi luna viitoare factura la energia electrică să fie şi mai mare. În  acest moment, parcul auto al Transloc Târgu Jiu are 30 de autobuze şi trolee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here