Târgu-Jiu: Gunoaie cât vezi cu ochii pe un teren de la marginea orașului. La ce măsuri s-au gândit autoritățile

0
108

Un teren de câteva zeci de hectare de la marginea municipiului Târgu Jiu s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Cetăţenii certaţi cu bunul simţ au aruncat la voia întâmplării tot ce nu le-a mai trebuit prin casă. Chiar dacă s-a mai încercat ecologizarea zonei, acest lucru nu a durat prea mult.

Autorităţile locale încearcă pe cât posibil să rezolve situaţia din zona Panduri a oraşului, însă aplicarea mai multor amenzi i-ar speria pe oameni.

”Cred că ar trebui aplicate mai multe amenzi celor care stau în această zonă, deoarece vedem că s-a transformat zona într-o adevărată groapă de gunoi. Am primit numeroase sesizări de la cei din această zonă, dar pe de altă parte, uni fac sesizări că sunt gunoaie, iar alţi vecini vin şi aruncă în această zonă. Pe lângă materiale de constructii sunt si pampers, sunt si lucruri din casă. Geamantane, cădite sau dușuri. Sunt tot oameni de aici”, a spus Luis Popa, director Direcţia de Management Integrat al Deșeurilor Gorj.

Situaţia a intrat şi în atenţia Gărzii de Mediu Gorj care promite că vor fi luate măsuri cât mai curând: ”Am demarat deja un control şi s-a stabilit un program de măsuri care o să se deruleze în perioada imediat următoare. Sunt anumite zone vulnerabile, acolo unde cetăţenii certati cu legea aruncă deşeuri. Vom crea un sistem de monitorizare video în care încercăm să-i descurajăm pe cei care abandonează deşeurile”, a spus Gheorghe Sanda, directorul Gărzii de Mediu Gorj.

Poliţiştii locali acţionează zilnic în aceste zone vulnerabile: ”Poliţia Locală actionează zilnic în aceste zone. Este destul de grei pentru că atunci când ne observă o ia la fugă, îşi lasă atelajele. De cele mai multe ori nu reusim să-i prindem, dar facem aceste demersuri zilnic şi avem si activitate in acest sens. Numai în ultimul an s-au aplicat sancţiuni de peste 50.000 de lei”, a spus Florin Băluță, șeful Poliției Locale din Târgu Jiu.

Cei care sunt depistaţi că aruncă gunoiul la voia întâmplării riscă amenzi de până la 10.000 de lei pentru persoanele fizice şi 50.000 de lei pentru societăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here